مقالات

روش تعمیر قفل کتابی

روش تعمیر قفل کتابی موضوعی است که در این مطلب می‌خواهیم به آن بپردازیم. قفل کتابی از رایج‌ترین قفل‌های موجود در بازار است که به شکل مکعب مستطیل است و روش کار آن، با استفاده از سیلندر و میله می‌باشد. درست است که قفل کتابی از جمله مقاوم‌ترین قفل‌های موجود در بازار است و یکی از ویژگی‌های مهم برخی از این قفل‌ها، مقاومت آن‌ها نسبت به اسید است اما، مواقعی به وجود می‌آید که دچار خرابی می‌شود و نیاز به تعمیر پیدا می‌کند. در ادامه رایج‌ترین روش‌های تعمیر این نوع قفل را بررسی می‌کنیم.

روش تعمیر قفل کتابی زنگ زده و لق

یکی از دلایلی که باعث خرابی قفل می‌شود زنگ زدگی و یا لق شدن اجزای داخلی قفل به دلیل قدیمی بودن آن می‌باشد. البته باید گفت متریال به کار رفته برای ساخت بدنه قفل‌های کتابی برنج و یا فولاد است اما اگر از آهن در ساخت آن استفاده شده باشد، زنگ زدگی ممکن است رخ بدهد.
اگر مدت زمان زیادی از خریدن قفل کتابی می‌گذرد و در این مدت به درستی از قفل نگهداری نشده است، خوردگی می‌تواند علت خرابی آن باشد؛ روش تعمیر قفل کتابی در این حالت این است که قسمت‌های زنگ زده را تعویض کنید و پیچ‌های داخلی که لق شده‌اند را با پیچ گوشتی سفت کنید.

روش تعمیر قفل کتابی با محفظه شکسته

روش تعمیر قفل کتابی، زمانی که علت خرابی آن، شکسته شدن محفظه داخلی قفل باشد؛ تقریبا غیر ممکن است و در این حالت باید قفل را عوض کنید. در این مواقع به دلیل شکستگی اجزای داخلی قفل، هیچ وسیله‌ای حتی کلید، نمی‌تواند محفظه داخلی آن را بچرخاند و روش تعمیری نیز برای آن وجود ندارد و یا اینکه باید هزینه‌ای معادل خرید یک قفل کتابی جدید بپردازید، که در این صورت بهتر است از یک قفل جدید استفاده نمایید.

روش تعمیر قفل کتابی - دیجی کلنگ

روش تعمیر قفل کتابی با سیلندر شکسته

یکی از دلایل خرابی قفل کتابی، خراب شدن سیلندر درون آن می‌باشد. سیلندر موجود در درون قفل وظیفه باز و بسته کردن قفل را برعهده دارد. خرابی سیلندر موضوعی است که ممکن است در اثر ضربه به آن، اتفاق افتاده باشد. برای مثال برخی از افراد زمانی که برای وارد کردن کلید درون قفل با مشکل برخورد می‌کنند ممکن است به انتهای کلیدی که درون قفل قرار دارد با وسیله‌ای مانند چکش ضربه بزنند و همین موضوع باعث شود که سیلندر خراب شود و در نتیجه این موضوع کلید به راحتی درون آن نرود.
در این شرایط روش تعمیر قفل کتابی به این صورت است که باید سیلندر از درون قفل کتابی خارج شود و از خرابی آن و جا نیفتادن کلید در آن مطمئن شوید. سپس باید یک سیلندر مشابه سیلندر قفلی که قرار است تعمیر شود را پیدا کنید و زبانه قفل قدیمی را روی آن نصب کنید. اگر زبانه قفل قدیمی به درستی بر روی سیلندر قرار نمی‌گیرد می‌توانید از بریدن و جوش دادن یک قطعه از کلیدهای بدون کاربرد بر روی سیلندر استفاده کنید تا این قطعه در شیار موجود بر روی زبانه قرار بگیرد.

شاید دوست داشته باشید: تفاوت فلاش تانک و سیفون

روش تعمیر قفل کتابی با زبانه شکسته

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای قفل کتابی به وجود بیاید، شکسته شدن زبانه داخلی آن است. برخی از قفل‌های کتابی معمولا دو زبانه هستند یعنی در قسمت بالا و پایین قفل دو عدد زبانه وجود دارد که با چرخاندن کلید، دو عدد زبانه به سمت بالا حرکت می‌کند و قفل بسته می‌شود.
نشانه شکسته شدن زبانه داخلی قفل کتابی این است که قفل فقط در حالت بازشو قرار می‌گیرد و نمی‌توانید آن را ببندید و با فشار دادن میله مربوط به قفل کردن به سمت جلو، این میله دوباره به سمت عقب بر می‌گردد. روش تعمیر قفل کتابی در این حالت، تعمیر زبانه آن است. برای این کار باید زبانه قفل کتابی که خراب شده است را در بیاورید و آن را با زبانه جدید جایگزین کنید.
اگر زبانه مورد نظر شما در بازار وجود نداشت باید آن را بسازید. فقط دقت کنید که برای ساخت زبانه قفل کتابی از فلز برنج استفاده نکنید زیرا، برنج در اثر ضربه می‌شکند درنتیجه باید از لوله یا میله تو پر استیل برای این کار استفاده کنید و قطعه را بسازید. بعد از پایان این مرحله باید زبانه بر روی قفل بسته شود. مزیت استفاده از استیل این است که در هنگام کار کردن قفل کتابی دچار خوردگی و شکستگی نخواهد شد.

روش تعمیر قفل کتابی - دیجی کلنگ

روش تعمیر قفل کتابی با کلید گیر کرده

کلیدهایی که در قفل‌های کتابی استفاده می‌شود می‌تواند دارای چهار نوع، ساده، کامپیوتری، ویژه و یا چهار پر باشد. گاهی از اوقات اتفاق می‌افتد که یک کلید درون قفل کتابی گیر می‌کند و نمی‌توانید آن را بیرون بکشید. در این حالت نباید به کلید فشار بیش از حد بیاورید زیرا ممکن است کلید درون قفل بشکند و مشکل بزرگ‌تری به وجود بیاید.
روش تعمیر قفل کتابی که کلید درون آن گیر کرده است به این روش است که ابتدا باید مقدار کمی روغن بر روی کلید بریزد تا حرکت آن درون قفل را روان کنید. بهتر است از روغن مخصوص لولا برای این کار استفاده کنید اما اگر این نوع روغن را در دسترس نداشتید از هر روغنی می‌توانید استفاده نمایید. معمولا روغن کاری باعث می‌شود کلید به راحتی درون قفل بچرخد و از آن بیرون بیاید.

روش تعمیر قفل کتابی با کلید شکسته شده

در بسیاری از موارد پس از گیر کردن کلید درون قفل، افراد تلاش می‌کنند که آن را با زور بیرون در بیاورند و نتیجه این موضوع، شکسته شدن کلید درون قفل خواهد شد. اگر به هر دلیلی با این مشکل مواجه شدید ابتدا سعی کنید از روش‌هایی که ممکن است باعث شود کلید شکسته شده بیشتر درون قفل فرو برود پرهیز نمایید سپس به ترتیب روش‌های زیر را امتحان کنید:

  • اگر قسمتی از کلید شکسته شده هنوز بیرون مانده است سعی کنید به کمک یک انبر دست و یا دم باریک آن را قسمت را محکم بگیرید و سپس مابقی کلید را بیرون بکشید.
  • از یک پیچ گوشتی دو سو و باریک استفاده کنید و به کمک آن کلید را بیرون بکشید.
  • اگر به پیچ گوشتی نوک باریک دسترسی ندارید از نوک چاقو و یا هر جسم نوک تیز دیگری نیز می‌توانید استفاده کنید و کلید را از درون قفل برون بکشید.
  • دیگر روش تعمیر قفل کتابی که کلید شکسته درون آن گیر کرده است آغشته کردن یک ورقه فلزی باریک به چسب و سپس چسباندن آن به سر کلید است. در این حالت بعد از گذشت مدت زمان کمی ورقه فلزی به کلید می‌چسبد و با بیرون کشیدن ورقه، کلید نیز بیرون می‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *