مقالات

علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور

علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور

علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور می تواند به مشکلات ناشی از آسیب به سیم برق و یا قطعی جریان برق، تماس ضعیف سر DC، و غیره مرتبط باشد. اگر خط آداپتور برق معیوب باشد، می توان با تعویض خط DC یا خط AC آن را حل کرد.

مقدمه ای بسیار کوتاه بر ترمینولوژی برق

هر آداپتور برق AC/DC به طور خاص برای پذیرش یک ورودی AC خاص (معمولاً خروجی استاندارد از یک پریز برق 120 ولت AC در خانه شما) و تبدیل آن به یک خروجی DC خاص طراحی شده است. به همین ترتیب، هر دستگاه الکترونیکی به طور خاص برای پذیرش یک ورودی DC خاص طراحی گردیده است. نکته کلیدی این است که خروجی DC آداپتور را با ورودی DC دستگاه خود مطابقت دهید.

تعیین خروجی ها و ورودی های آداپتور ها و دستگاه های شما قسمت سخت ماجراست. برخی از تولید کنندگان اطلاعات زیادی روی برچسب محصول می گذارند. این در حالی است که دیگران فقط چند جزئیات کوتاه و مختصر را بیان می کنند( اگر هیچ اطلاعاتی روی برچسب وجود ندارد، با احتیاط کامل عمل کنید).

مهمترین چیز برای عملکرد لوازم الکترونیکی شما، میزان ولتاژ و جریان است. ولتاژ با ولت (V) و جریان با آمپر (A) اندازه گیری می شود. 

علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور-digikolang

علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور

دلایل اصلی پایین بودن ولتاژ خروجی به شرح زیر است:

1. خطای اتصال کوتاه بار منبع تغذیه (مخصوصاً اتصال کوتاه یا عملکرد ضعیف مبدل DC/DC و غیره) می تواند یک علت اصلی برای پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور در نظر گرفته شود.

2. علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور  همچنین می تواند به خرابی خازن فیلتر یا دیود یکسو کننده در انتهای ولتاژ خروجی مرتبط باشد. این مسئله را می توان با روش جایگزینی ارزیابی کرد.

3. عملکرد لوله سوئیچ کاهش می یابد، که باعث می شود لوله سوئیچ به طور طبیعی هدایت نشود، که مقاومت داخلی منبع تغذیه را افزایش می دهد و ظرفیت بار را کاهش می دهد.

 

4. ترانسفورماتور سوئیچینگ ضعیف نه تنها باعث افت ولتاژ خروجی می شود، بلکه باعث تحریک ناکافی لوله سوئیچ و آسیب به لوله سوئیچ می شود.

5. خازن فیلتر 300 ولت خوب نیست، در نتیجه ظرفیت بارگذاری ضعیف منبع تغذیه است و به محض اتصال بار، ولتاژ خروجی کاهش می یابد.

6. فیوز آداپتور برق سوخته یا منفجر شده است.

به طور عمده پل یکسو کننده، دیود ها، لوله های سوئیچ و خازن های فیلتر بزرگ را روی 300 ولت بررسی کنید. ممکن است باعث سوختن فیوز و سیاه شدن آن شود یا ممکن است به دلیل مشکل در مدار ضد پارگی ایجاد شود.

به ویژه شایان ذکر است که فیوز به دلیل خرابی لوله سوئیچ سوخته است که معمولاً تراشه کنترل برق و مقاومت تشخیص جریان را می سوزاند. ترمیستور نیز همراه با فیوز به راحتی می سوزد.

7. خط خروجی برق در تماس خوبی نیست و مقاومت تماس مشخصی وجود دارد که باعث می شود ولتاژ خروجی خیلی کم شود.

شاید دوست داشته باشید: رنگ بندی کابل ها 

8. علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور را می توان به کم بودن ولتاژ شبکه برق نسبت داد. اگرچه شارژر هنوز هم می تواند ولتاژ شارژ نامی را در زیر یشم کم تولید کند، اما وقتی ولتاژ شبکه کمتر از حد مجاز ولتاژ شارژر باشد، ولتاژ خروجی بسیار کم است. 

در این شرایط، روش تعمیر و نگهداری به این صورت است که اول از همه، از یک مولتی متر برای بررسی اینکه آیا خازن فیلتر DC ولتاژ پایین خراب شده است یا خیر، آیا ظرفیت کاهش یافته است، آیا شارژ و دشارژ معمولی است یا خیر، استفاده کنید. اگر مشکلات فوق وجود نداشته باشد، مقاومت محدود کننده جریان الکترود لوله برق سوئیچ و مقدار تغییر حفاظت اضافه جریان منبع، جوش دگرگونی یا باز و تماس بد را اندازه گیری می کنیم. 

اگر مشکلی وجود ندارد، دوباره بررسی کنید که آیا هسته ترانسفورماتور HF سالم است یا خیر. علاوه بر این Z، ممکن است کاهش ظرفیت خازن فیلتر خروجی، یا جوشکاری باز، اتصال مجازی باشد. مقدار متغیر مقاومت محدود کننده جریان خروجی توان یا اتصال مجازی. اتصال مجازی خط خروجی برق و سایر عناصر به دام افتاده نباید آزاد شوند، باید به دقت بررسی شوند تا از عدم تلفات اطمینان حاصل شود.

پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

در حالت ایده آل، ولتاژ، جریان و قطبیت یکسانی را در آداپتور و دستگاه خود خواهید داشت. این در حالی است که اگر ولتاژ خروجی آداپتور به اندازه کافی نباشد، دستگاه الکترونیکی شما دچار آسیب می شود. 

به عبارت دیگر، اگر ولتاژ آداپتور کمتر از دستگاه باشد، اما جریان یکسان باشد، ممکن است دستگاه، هرچند نامنظم، کار کند. جالب است بدانید که تاثیر ولتاژ پایین به پیچیدگی دستگاه بستگی دارد. به عنوان مثال، یک بلندگو ممکن است چندان تحت تاصیر قرار نگیرد و مشکلی نداشته باشد. این در حالی است که دستگاه‌ های پیچیده‌ تر دچار تزلزل می‌ شوند و حتی ممکن است زمانی که وضعیت ولتاژ پایین را تشخیص دهند، خاموش شوند. معمولاً شرایط کم ولتاژ باعث آسیب یا کاهش عمر دستگاه شما نمی شود.

علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور-digikolang

همچنین اگر آداپتور ولتاژ صحیحی داشته باشد، اما جریان نامی آداپتور کمتر از ورودی دستگاه باشد، ممکن است چند اتفاق بیفتد. دستگاه می ‌تواند روشن شود و فقط جریان بیشتری از آداپتور بگیرد که برای آن طراحی شده است. این ممکن است باعث داغ شدن یا از کار افتادن آداپتور شود. یا ممکن است دستگاه روشن شود، اما آداپتور نتواند به کار خود ادامه دهد و باعث افت ولتاژ شود.

سخن پایانی

علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور  هر چه که باشد در نهایت ممکن است در کارایی منبع تغذیه سوئیچینگ، مشکلات جدی ایجاد کند. تحت فشار ورودی ولتاژ بالا یا ولتاژ پایین (شامل بار سبک، بار سنگین، بار خازنی)، اتصال کوتاه خروجی، بار دینامیکی، دمای بالا و غیره، جریان عبوری از ترانسفورماتور (و لوله کلید) به صورت غیر خطی افزایش می یابد. 

هنگامی که این پدیده رخ می دهد، مقدار پیک جریان را نمی توان پیش بینی و کنترل کرد، که ممکن است باعث آسیب به تنش بیش از حد جریان و ولتاژ اضافی لوله سوئیچ شود. تشخیص  علت پایین بودن ولتاژ خروجی آداپتور  یک کار کاملا تخصصی است و باید توسط افراد حرفه ای و مجرب انجام بگیرید. شما می توانید برای آداپتور 12 ولت به کارشناسان ما در تیم تخصصی دیجی کلنگ، مراجعه کنید ما آماده خدمت رسانی به شما کاربران محترم هستیم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *