مقالات

آشنایی با انواع کابل

آشنایی با انواع کابل

آشنایی با انواع کابل، مستلزم این است که در ابتدا، دقیقا با مفهوم کابل و کاربرد آن در صنعت برق آشنا باشد و سپس دسته بندی های متفاوت آن را شناسایی کنید. هدف اصلی ما از تهیه و تدوین این مقاله، زمینه سازی برای آشنایی با انواع کابل جهت شناسایی نمونه های مورد نیاز بر حسب نیاز کاربری شما، عزیزان می باشد. وب سایت فروشگاهی دیجی کلنگ یا سال ها سابقه درخشان در زمینه عرضه و فروش سیم و کابل های با کیفیت و مقرون به صرفه، آماده خدمت رسانی به شما مشتریان محترم می باشد.

آشنایی با انواع کابل-digikolang

کابل چیست؟​

رشته‌ های چند رشته ‌ای از سیم به هم پیچیده می ‌شوند تا یک سیم و کابل واحد تولید کنند. کابل ها از این سیم ها ساخته می شوند و هم از داخل و هم از بیرون عایق بندی شده هستند. چهار نوع کابل مختلف وجود دارد و هر نوع کابل مکانیزم مشخصی دارد که متناسب با کاربری خاصی در نظر گرفته شده است. تقریبا برای هر کاربرد قابل تصوری، کابل خاصی در بازار یافت می شود و این دقیقا یادآور تنوع گسترده این محصولات می باشد. 

انتقال برق، کارایی وسایل برقی، ارتباطات و انواع کاربرد های دیگر، همگی به استفاده از کابل متکی هستند. کابل ها حتی در برنامه های رادیویی و تلویزیونی قابل مشاهده هستند زیرا به طور گسترده در فرآیند انتقال سیگنال در فواصل بسیار زیاد استفاده می شوند.

آشنایی با انواع کابل ها

چهار نوع اصلی کابل وجود دارد: اصطلاح “کابل جفت پیچ خورده” به پیکر بندی اشاره دارد که در آن دو کابل به هم تابیده می شوند. کابل کواکسیال با ساختار آن مشخص می شود که از یک هادی هسته جامد و یک هادی فویل لایه بیرونی تشکیل شده است که آن را احاطه کرده است. هر دو لایه توسط یک ماده عایق از یکدیگر جدا می شوند. این کابل ها اغلب در رسانه های پخش، مانند تلویزیون و رادیو، علاوه بر سایر روش های ارتباطی استفاده می شوند. 

از آنجایی که قیمت کابل ‌های چند رسانا/کابل ‌های اترنت و کابل ‌های فیبر نوری کاهش یافته و ظرفیت آنها برای انتقال سیگنال‌ ها با وقفه‌ های کمتر بهبود یافته است، کابل کواکسیال به تدریج سهم بازار خود را به این جایگزین‌ های مدرن ‌تر از دست می‌ دهد.
اصطلاح “کابل فیبر نوری” به مجموعه ای از سیم ها اطلاق می شود که به طور جزئی یا کامل از فیبرهای نوری تشکیل شده است. فیبرهای نوری سیم ‌های بسیار ظریفی هستند که می ‌توانند داده‌ های بیشتری را با سرعت بالاتری در کابل ‌های آلیاژی معمولی انتقال دهند. این سیم ها ممکن است از شیشه یا پلاستیک ساخته شوند. اگرچه فیبر نوری موج آینده در مورد انتقال داده ها و ارتباطات است، اما نمی توانند به طور کامل جایگزین کابل های مسی شوند زیرا قادر به انتقال برق نیستند.

شاید دوست داشته باشید: تشخیص خرابی کابل و درست کردن آن 

اشکال مختلفی که کابل های برق می توانند داشته باشند

در ادامه پرداختن به بحث « آشنایی با انواع کابل» بهتر است به اشکال متفاوت آن نیز اشاره ای داشته باشیم: 
کابلی متشکل از دو کابل که به هم تابیده شده و یک واحد را تشکیل می دهند، کابل جفت تابیده نامیده می شود. از آنجایی که این پیچش می تواند نویز ناشی از اتصال مغناطیسی را کاهش دهد، در انتقال سیگنال ها استفاده می شود. انتقال داده و تلفن دو مورد از رایج ترین کاربرد های کابل جفت تابیده هستند.

کابل چند رسانا: این نوع کابل شامل دو یا بیش از دو هادی عایق است و وظیفه اصلی این هادی ها حفظ یکپارچگی سیگنال است. اصطلاح “کابل های پیکر بندی خط متعادل” ممکن است به کابل هایی با پیکر بندی جفت تابیده یا چند رسانا اشاره داشته باشد.

کابل کواکسیال – کابل کواکسیال و شبکه شامل یک هادی داخلی است که توسط لایه های عایق پوشانده شده و توسط یک هادی فویل خارجی موازی که توسط لایه های عایق نیز محافظت می شود، احاطه شده است. مواد دی الکتریک عایق به عنوان یک مانع بین دو هادی کابل عمل کرده و از نشت جریان الکتریکی بین آنها جلوگیری می کند. با توجه به اینکه عملکرد آن نسبت به کابل جفت پیچ خورده سازگارتر است، این کابل ها اغلب در کابل تلویزیون استفاده می شوند.
کابل فیبر نوری؛ سیگنال ها از طریق مجموعه ای از رزوه های شیشه ای در کابل فیبر نوری ارسال می شود که در مقایسه با هادی های فلزی، پهنای باند وسیع تری دارد. این نشان می دهد که کابل های فیبر نوری نسبت به هادی های فلزی قادر به انتقال اطلاعات و داده های بیشتری هستند. در نتیجه این منطق، از کابل های فیبر نوری به جای کابل های مسی معمولی استفاده می شود.
به یاد داشته باشید که در انتخاب و گزینش بین انواع کابل های موجود، نوع نیاز کاربری شما تعیین کننده خواهد بود. در اجرای هر پروژه نیاز به محصول خاصی دارید تا دوام و استحکام بالا را برای مدت زمان طولانی، تضمین کند.

آشنایی با انواع کابل-digikolang

سخن پایانی

آشنایی با انواع کابل ها و داشتن دانش در مورد بسیاری از انواع آنها می تواند در انتخاب درست کابل برای پروژه های مختلف، مفید واقع شود. در این مقاله، متوجه شوید که چه انواعی از کابل ها در بازار یافت می شوند و چه تفاوت هایی بین آنها وجود دارد. مهم است که به خاطر داشته باشید که با وجود تنوع در انواع کابل ها، رشته های سیم مجزا، هادی های کابل را تشکیل می دهند، و کابل ها نمی توانند بدون هادی وجود داشته باشند. این ویژگی مشترک همه انواع کابل های موجود، محسوب می شود. 

توجه داشته باشید که هادی ها ممکن است از یک رشته سیم یا رشته های متعدد سیم تشکیل شده باشند، البته تا زمانی که چندین رشته باشد. رشته ها از یکدیگر جدا نیستند. سیم می تواند یک رشته ضخیم تر برای سیم جامد یا رشته های ریزتر (رشته ها) باشد. علاوه بر این، یک کابل از بیش از یک هادی تشکیل شده است که هر کدام باید از هادی های دیگر کابل عایق بندی شوند. برای خرید انواع کابل ها بر حسب نیاز کاربری خود و متناسب با پروژه های در حال اجرا، می توانید به سایت فروشگاهی دیجی کلنگ مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *