مقالات

المنت چیست؟


المنت چیست؟

المنت (Element) در زبان فارسی به معنای قطعه، عنصر یا عناصر کوچکتر یک سیستم یا وسیله است. این واژه معمولاً در حوزه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله الکترونیک، مکانیک، شیمی، فیزیک و غیره. در هر حوزه‌ای، المنت‌ها به طور جداگانه و به صورت ترکیبی برای ساختاردهی و کنترل عملکرد سیستم یا وسیله استفاده می‌شوند.

در حوزه الکترونیک، المنت‌ها به قطعات الکترونیکی اشاره دارند که عملکردی خاص دارند. برخی از المنت‌های الکترونیکی شامل مقاومت‌ها (Resistors)، خازن‌ها (Capacitors)، ترانزیستورها (Transistors)، دیودها (Diodes)، میکروکنترلرها (Microcontrollers) و سنسورها (Sensors) است. هر المنت الکترونیکی نقش و وظیفه خاص خود را در یک مدار الکترونیکی ایفا می‌کند و به همراه سایر المنت‌ها ساختار و عملکرد یک سیستم الکترونیکی را شکل می‌دهد.

به طور کلی، المنت در هر حوزه‌ای به قطعه‌ای اشاره دارد که در ساختار و عملکرد یک سیستم یا وسیله نقش دارد.

با انواع المنت ها و کارکرد آنها آشنا بشید:

المنت حرارتی یا المنت گرمایی یک سیم دارای مقاومت الکتریکی است که به دور یک استوانه عایق نارسانا از جنس سرامیک یا خاک نسوز پیچیده شده است و گذشتن جریان برق از آن گرما تولید می کند . این مقاومت ها از جنس کُرُم و نیکل یا ترکیبات الوکروم ساخته می شوند و با توان های مختلف در بازار موجودند.

بیشتر المنت ها را از جنس نیکروم ( 80% نیکل – 20% کرومیوم ) این ماده از این نظر که مقاومت الکتریکی بالایی دارد و هنگام نخستین گرم شدن روی خودش لایه چسبنده ای از اکسید کروم تشکیل می دهد که مانع اکسید شدن بخش های داخلی آن می گردد.

انواع المنت ها

 

1- المنت سرامیکی

این نوع هیتر ها از عایق الکتریکی سرامیکی استفاده می کنند و در بیشتر مواقع به صورت حلقه ای تولید می شوند.

انواع المنت-digikolang

2-المنت میله ای

یکی از پر مصرف ترین ها در انواع صنعت ها می باشند . دراندازه های مختلف قابل سفارش هستند؛ این المنت ها پوشش خارجی قوی برای حفاظت از فشار های الکتریکی دارند.

3-المنت فشنگی

این المنت ها کاربرد بسیاری در صنایع مختلف دارند . یکی از دلایل آن متغیر بودن قطر آن ها است. از نکات خوب این نوع المنت ها قابلیت کنترل آن ها توسط ترموکوپل های مختلف و همچنین قابلیت استفاده در فضای فشرده است.

4-المنت شیشه ای

این نوع هیتر ها از گاز هالوژن پر شده اند که امکان افزایش دما را تا بالغ بر 2600 درجه ( سانتیگراد ) مصرف می کند.

5-المنت حلقه ای

نام دیگر این المنت ها تسمه ای یا کمربندی است . این نوع المنت برای انتقال حرارت از طریق تماس و مخصوصا سیلندر های تزریق استفاده می شود.

6-المنت فلنچ دار

این هیتر ها توانایی تولید گرمای بسیار زیاد را دارا می باشند . برای جدا سازی بخش حرارتی و قسمت اتصالات الکتریکی و همچنین نصب و نگه داری المنت از فلنچ استفاده می شود.

شاید دوست داشته باشید: راهنمای خرید سیم و کابل

7-المنت سماوری

این المنت ها برای استفاده در سماور و کتری الکتریکی استفاده می شوند.

8-المنت ضد اسید

این نوع المنت ها ضد اسید بوده و غلاف هایی مخصوص و مقاوم در برابر خورندگی از مواد اسیدی دارا می باشند. این نوع المنت برای گرم کردن و آبکاری آن ها استفاده می شود.

9-المنت تنش زدایی

این المنت ها در کوره های تنش زدایی استفاده می شوند.

10-المنت نواری

این المنت ها بیشتر برای گرمایش سریع سطح صاف استفاده می شوند. این نوع المنت ارزان قیمت و ساده بوده و برای استفاده در مناطق کوچک مناسب است.

11-المنت سیلیون کارباید

این نوع المنت ها برای درجه حرارت های بسیار بالا یعنی بالغ بر 1650 درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار میگیرد.

انواع المنت-digikolang

12-المنت کویل هیتر

این نوع المنت ها کارایی نسبتا بالایی نسبت به دیگر المنت ها دارند.

13-المنت سیلیکون رابد

این نوع المنت ها از فایبرگلاس تقویت شده ساخته می شوند. بسیار نازک و انعطاف پذیرند و در برابر رطوبت و مواد شیمیایی و همچنین در برابر لرش و شوک مکانیکی مقاومت بالایی دارند.

14- المنت سفالی

المنت سفالی یا همان المنت گرمایی به تولید و ایجاد گرما می پردازد. از المنت سفالی در بخاری برقی، آبگرمکن های برقی، اتو و… استفاده می شود.

تماس با ما-digikolang

کلام پایانی

در این مطلب ما شما را با المنت و انواع آن آشنا کردیم, با توجه به نوع کاربرد هر المنت, شما میتوانید المنت مدنظرتان را تهیه و استفاده نمایید. فروشگاه آنلاین لوازم الکتریکی و جانبی دیجی کلنگ دارای محصولاتی با بهترین کیفیت و بهترین قیمت است و شما می توانید با اطمینان کافی و خیال راحت از این فروشگاه خرید نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *