علت ضعیف شدن بالابر ساختمانی

دسته بندی :مقالات ۱۸ تیر ۱۴۰۲ دیجی کلنگ 824
تعمیر بالابر ساختمانی - digikolang

علت ضعیف شدن بالابر ساختمانی

علت ضعبف شدن بالابر ساختمانی: بالابر ساختمانی یک وسیله‌ی کاربردی در دنیای امروز است. با پیشرفت علم و تکنولوژی حضور انسان‌ها در بسیاری از عرصه‌ها کم‌رنگ شده و بجای انسان ابزارآلات پیشرفته وارد میدان شده‌اند یکی از این وسایل بالابرهای ساختمانی است. شما بوسیله بالابرها کلیه‌ی مصالح ساختمانی را حتی در ساختمان‌های چند طبقه به‌راحتی جا‌به‌جا می‌کنید در این مقاله سعی شده شما را با دلایل ضعیف شدن موتور این وسیله کاربردی و نحوه تعمیر آن آشنا کنیم پس پیشنهاد می‌کنیم تا پایان همراه ما باشید.

علت ضعیف شدن بالابر ساختمانی چیست؟

بالابرهای ساختمانی نقش بسیار مهمی در جابه‌جایی مصالح ساختمانی ایفا می‌کنند و یکی از ابزار مورد نیاز کارگران ساختمانی در ساختمان سازی هستند. در ظاهر بالابر ساختمانی ساختار پیچیده‌ای ندارند و شاید شما فکر کنید زیاد کارایی نداشته باشند اما باید بدانید که این وسیله تا حد بسیار زیادی به شما در جابه‌جایی مصالح کمک می‌کند.
باید به این نکته توجه کنید که هر زمان شما از وسیله‌ای زیاد استفاده کنید بخصوص زمانی که آن وسیله فشار زیادی را متحمل شود قطعا امکان خرابی و ضعیف شدن آن وجود دارد. از دلایل اصلی ضعیف شدن بالابرهای ساختمانی می‌توان خرابی گیربکس را نام برد. گیربکس بالابرها مانند بسیاری از وسایل بعد از مدت‌ها کار دچار خرابی و عیب می‌شوند. دلایل متعددی باعث خرابی گیربکس‌ها می‌شود یکی از مهم‌ترین علت خرابی گیربکس بی‌توجهی به نکات ضروری و فنی در زمان خرید است. برخی گیربکس‌ها کیفیت مناسبی ندارند و با گذشت زمان امکان شکسته شدن چرخ‌ دنده‌های آن‌ها وجود دارد.

عیب یابی بالابر ساختمانی

بسیاری از مواقع دیده شده که در حین کار در ساختمان بالابر از کار افتاده باشد برای پی بردن به علت از کار افتادن بالابر اولین کار این است که با مولتی‌متر میزان ولتاژ برق ورودی در داخل کلید بالابر را بگیرید اگر میزان ولتاژ درست نباشد پس مشکل از برق ورودی است و باید شما این مسئله را پیگیری کنید امام اگر میزان ولتاژ درست بود پس در قدم بعدی داخل کلید بالابر را نگاه کنید و دقت کنید ببینید سیمی از آن جدا نشده باشد پس از آن پلاتین‌ها و کنتاکت‌های کلید را امتحان کنید و سعی کنید اهرم کلید را عوض کنید بعد از هر بار عوض کردن به محل اتصال کنتاکت‌ها توجه کنید خیلی از مواقع دیده شده که در اثر کار کردن زیاد کنتاکت‌ها از هم فاصله می‌گیرند یا حتی خراب می‌شوند.

علت ضعیف شدن بالابر ساختمانی - digikolang

اگر مشکل ضعیف شدن بالابر از کلید و پلاتینها نبود در قدم بعدی کابل مابین کلید و موتور را چک کنید و برای پی بردن به سالم بودن آن از اهم‌متر استفاده کنید خیلی مواقع کلید را در پایین قرار می‌دهند و کابل بلندی به آن وصل می‌کنند اگر موتور تک‌فاز باشد چهار رشته و اگر سه فاز باشد سه رشته می‌شود خیلی وقت‌ها این کابل‌ها دچار اتصال یا قطعی می‌شوند. 
در برخی موارد بالابر روشن می‌شود اما بعد از چند لحظه کار، فیوز آن قطع می‌شود که در این زمان حتما کلید گریز از محل مرکز موتور تک‌فاز دچار مشکل شده است و خازن را بعد از مدت کوتاهی از مدار خارج نمی‌کند سعی کنید آن را عوض کنید.

شاید دوست داشته باشید: راه های کاهش صدای موتور برق

نگران نباشید عوض کردن آن کار سختی نیست. در برخی مواقع هم دیده شده که بالابر فقط در یک جهت کار می‌کند که شما باید بدانید پلاتین‌های کلید خراب شده‌اند یا شاید شخصی که کلید را روشن می‌کند خیلی سریع جهت را با کلید عوض می‌کند به همین خاطر به کلید گریز از مرکز اجازه عملیات درست را نمی‌دهد حتما به شخصی که کاربر این کار است توضیح دهید که حتما اول کلید را در حالت صفر بگذارد بعد جهت آن را عوض کند.
دلیل دیگر ضعیف شدن بالابر این است که موتور بالابر استارت نمی‌خورد که حتما مشکل از خازن است باید حتما خازن را با خازن سنج مولتی متر تست کنید اگر ظرفیت خازن درست باشد به سراغ موتور بروید و آنرا تست کنید و اتصال سیم پیچ‌ها یا اتصالات بدنه را بوسیله اهم‌متر انجام بدهید به این نکته توجه کنید که دو سر هر سیم پیچ به هم راه بدهند و نباید با سیم پیچ‌های دیگر یا بدنه اتصال داشته باشند.

تعمیر بالابر ساختمانی

بالابرهای ساختمان از نوع بالابرهای وینچی یا قرقره‌ای هستند که در همه‌ی ساختمان‌ها چه ساختمان‌های نوساز چه ساختمان‌های در حال تعمیر یک مورد آن‌ها وجود دارد. وقتی از تعمیر بالابر ساختمانی صحبت می‌کنیم منظور تعمیر اجزای مختلف بالابر مثل گیربکس، سیم بکسل، الکتروموتور، ریل و غیره است.
الکترومتور دستگاه بالابر را حتما هر شش ماه توسط یک برق‌کار متخصص چک کنید و از سالم بودن آن مطمئن شوید. سعی کنید زمان تعمیر قطعات مختلف از قطعات اصل و اورجینال با کیفیت مناسب و از یک برند معتبر استفاده کنید. همیشه سیم اتصال دستگاه به پریز برق را بررسی کنید تا دچار پوسیدگی یا اتصال نشده باشد. گیریبکس دستگاه را هر چند ماه یک‌بار چک کنید و داخل آن واسکازین بریزید. سیم بکسل دستگاه را بصورت دوره‌ای چک کنید تا دچار آسیب‌دیدگی نشده باشد.
زمانی که دستگاه بالابر روشن است به صدای آن توجه کنید اگر در نحوه بالابردن بار مشکلی داشته باشد می‌توانید از صدای آن به آن پی برد. بهتر است برای عملکرد بهتر دستگاه هر سال تمامی قسمت‌های دستگاه را سرویس کنید تا از سالم بودن آن مطمئن باشید.

عیب یابی بالابر ساختمانی - digikolang

نحوه تست موتور بالابر ساختمانی

زمانی که موتور بالابر خراب باشد کار سختی است که با نگاه کردن به ظاهر آن پی به مشکل آن ببریم. بهتر است بالابر را روشن کنید اگر صدای آن غیر طبیعی بود، یا موتور پس از زدن کلید روشن نشد احتمال خراب بودن موتور بالابر دور از انتظار نیست در این زمان حتما از یک نیروی متخصص در این زمینه کمک بگیرید چرا که تعمیر موتور بالابر یک کار کاملا تخصصی است. اما اگر موتوری باشد که شما در انبار نگهداری می‌کنید برای پی بردن به سالم با خراب بودن آن با یک بازبینی سریع بوسیله اهم‌متر می‌توانید آنرا چک کنید.

کلام آخر

اگر شما برای تعمیر موتور بالابر ساختمانی خود یا هر قطعه‌ای دیگر نیاز به قطعه‌ای دارید و به دنبال خرید یک قطعه اصل و از برند معتر هستید و هیچگونه اطلاعاتی در این زمینه ندارید پیشنهاد ما به شما این است که به سایت digikolang.com سری بزنید. دیجی کلنگ یک فروشگاه بزرگ اینترنتی معتبر ابزارآلات است شما با مراجعه به این سایت می‌توانید با مشاوران متخصص این سایت در مورد خرید هرنوع وسیله‌ای صحبت کنید.

دیجی کلنگ

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 15 =

لینک کوتاه:
0